Annons:
Etiketterdiyartiklar
Läst 10119 ggr
VildaVittra
4/25/15, 5:59 AM

Förkläden för hela slanten

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

När man hantverkar så kan det vara bra och praktiskt att skydda sina kläder med ett förkläde. Syr man det själv så kan man även styra utformningen helt.

Vare sig du ska snida eller sticka så kan ett förkläde vara praktiskt. Stora fickor är jättepraktiskt att stoppa nystanet i så det inte rullar iväg och ett läderförkläde skyddar dig delvis mot vassa knivar. 

Det raka japanska förklädet är nog den mest lättsydda modell som finns då det är sytt av 3 rektangulära raka stycken, ett stort och som har samma mått på bredden som din stuss och så långt som du vill att det ska vara och två smala bitar som blir axelbanden. Här kan du se hur axelbanden samtidigt håller ihop förklädet. LÄNK

Ska man exempelvis måla eller dreja så kan ett förkläde med ärm vara praktiskt. LÄNK  Sådana sydde min mamma till oss barn, vi var annars väldigt kreativa med våra kläder också. 😎

Behöver man ibland bära med sig mer saker än man får plats med i händerna och fickorna kan ett säckförkläde vara en lösning. LÄNK 

Så kommer vi till materialval. Om du väljer tyg så bör det vara ganska grovt om det ska hålla. Ska man bära tungt så är det även bra att välja extrastark sytråd så sömmarna håller. 

Det finns en uppsjö av mönster på nätet och massvis med inspiration, här följer några länkar med mönster. 
http://tipnut.com/files/2012/assorted-1.0.pdf
http://tipnut.com/files/2012/half-1.0.pdf
http://tipnut.com/files/2012/full-1.0.pdf

Bär du förkläde när du hantverkar?

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Annons:
Grace2009
4/25/15, 8:28 AM
#1

Förskräckligt dålig på att bära förkläde. Tur att jag tänker så långt att jag har slarvkläder på mig i alla fall (fast det har jag 99% av tiden jag är hemma för säkerhets skull).

tlover
4/25/15, 10:28 AM
#2

Ibland men ofta glömmer jag (eller så är det i smutstvätten).

l'm back

[Lovisaan]
4/25/15, 10:58 AM
#3

Är dålig på att använda förklä, nog för att det finns men.
Använder oömma kläder istället.

[JeanetteK]
4/25/15, 2:43 PM
#4

På gamla dar har jag lärt mig att ha förkläde! Har ett nu när jag håller på med ullen. Har även ett i köket numera. 🙂Trodde jag väl aldrig skulle inträffa.

JMW
4/25/15, 6:51 PM
#5

Njae, äget inte något förkläde. Använder inte i köket heller. Har däremot sytt hundratals genom åren.

Upp till toppen
Annons: